نصب شومینه
انواع شومینهها
انواع شومینه را میتوان از نظر مدرن یا کلاسیک بودن و نوع مصالح به کار رفته در چند دسته زیر، تقسیمبندی کرد:
• شومینه مدرن: این نوع شومینهها معمولا از جنس چوب، فلز و شیشه ساخته شده و دارای طراحی ساده و مینیمال هستند. این نوع شومینه برای
اجرای دکوراسیون داخلی مدرن مناسب است و جلوه زیباتری نسبت به سایر لوازم گرمایشی مانند شوفاژ یا بخاری دارد.
• شومینه کلاسیک: این نوع شومینه با طراحی پیچیده و سنتی، یکی از زیباترین اجزای دکوراسیون کلاسیک به شمار میرود و به طور معمول از جنس سنگ و چوب ساخته میشود.
• شومینه گازی: شومینه گازی به گاز شهری متصل شده و مانند بخاری عمل میکند. با نصب شومینه گازی میتوانید به راحتی شعله آن را تنظیم کنید. از طرفی شومینه گازی دود و بوی نامطبوع شومینههای سنتی را ندارد.
• شومینه برقی: شومینههای برقی به دلیل تولید گرما با نیروی برق، نیاز به دودکش ندارند و همین موجب شده تا از خطرات گاز گرفتگی جلوگیری شود.
• شومینه چوبی: شومینههای چوبی با سوزاندن چوب، گرمای لازم را تولید میکنند. با توجه به گسترش زندگی شهرنشینی، دیگر شومینههای چوبی رواج ندارند، با این حال هنوز هم میتوانید از آنها در باغ ویلاها یا کلبههای جنگلی برای انتقال حس طبیعی گرما استفاده کنید.
سایر انواع شومینه براساس مصالح ساخت شامل شومینههای آجری، بتن نسوز، سنگی، گچی، چدنی و شیشهای هستند. از آنجایی که هزینه ساخت شومینه تا حد زیادی به نوع مصالح آن بستگی دارد، بهتر است هنگام ثبت سفارش حتما به جنس شومینه توجه داشته باشید.
اجزای شومینه
شناخت اجزای شومینه و عملکرد آنها به شما کمک میکند تا در صورت بروز مشکل، بتوانید ایراد شومینه را عیبیابی کنید. مهمترین اجزای شومینه شامل مشعل، لوله اصلی، لوله شمعک و فندک شومینه است. گاز از طریق لوله اصلی وارد مشعل شومینه شده و به وسیله لوله شمعک، به شمعک میرسد. پس از آن میتوانید با استفاده از فندک شومینه که شامل چینی جرقهزن و ترموکوپل است، شومینه را روشن کنید. بعضی شومینهها دارای چوب مصنوعی هم هستند تا جلوه طبیعیتر و زیباتری به خانه بدهند و پس از روشن شدن شعله، معمولا سرخ میشوند.
نکات مهم در راه اندازی و نصب شومینه
مهمترین نکته در راه اندازی و نصب شومینه گازی، رعایت اصول ایمنی است تا با مشکلاتی مانند گاز گرفتگی یا آتش سوزی روبرو نشویم. این نکات مهم به شرح زیر هستند:
• قرار دادن محل شومینه هنگام طراحی نقشه معماری ساختمان
• ساخت محل خروج دودکش با مصالح نسوز
• اتصال محکم و صحیح لوله دودکش به بدنه کوره شومینه
• استفاده از ملات نسوز در ساخت شومینه گازی
• متناسب بودن اندازه شومینه (کوره شومینه بیش از حد بزرگ یا بیش از حد کوچک نباشد)
• عدم قرارگیری دمپر به صورت مستقیم و عمود بر شعله جهت جلوگیری از اتلاف گرما
• پوشش نمای شومینه با آجر نسوز یا سنگ به جای گچ
نصاب شومینه کمک کار به خوبی با این موارد و سایر نکات مهم و اصول ایمنی نصب شومینه گازی آشنایی دارد. به همین منظور در زمینه امنیت و کیفیت کار به شما مشتریان عزیز تضمین میدهیم.
نکات ایمنی در استفاده از شومینهها
اگر تجربه استفاده از شومینه را ندارید، بد نیست قبل از نصب و راه اندازی شومینه گازی، نکات ایمنی استفاده از آن را بدانید تا دچار مشکل نشوید:
• ترموکوپل با قطع جریان گاز در مواقع ضروری، از گاز گرفتگی جلوگیری میکند. به همین دلیل نصب شومینه گازی مجهز به ترموکوپل میتواند از بروز خطراتی مانند نشت گاز و گاز گرفتگی یا آتش سوزی جلوگیری نماید.
• مسیر دودکش و خروجی گاز را مرتب بررسی کنید تا از عدم انسداد مسیرها مطمئن شوید، چون در صورت انسداد، گازهای سمی وارد فضای خانه و ساختمان میشوند.
• لوله اصلی باید به صورت محکم و استاندارد به شیر کنترل متصل شود تا هنگام ورود گاز به لوله، نشتی رخ ندهد.
• خرابی ترموکوپل، خرابی شمعک یا جرقهزن میتواند دلیل روشن نشدن شومینه باشد. بنابراین در صورت مشاهده این موارد حتما از متخصص برای تعمیرات کمک بگیرید.
• علت برگشت هوا از دودکش شومینه میتواند مسدود بودن مسیر دودکش یا خروجی گاز باشد که در این صورت باید به سرعت برطرف شود، وگرنه خطرات گاز گرفتگی و ورود گازهای سمی به ساختمان را به دنبال خواهد داشت.
• هنگام قرار دادن هیزمهای مصنوعی، به زاویه آنها دقت کنید تا در صورت خرد شدن، جلوی منافذ مشعل را مسدود نکنند. همچنین به کیفیت هیزمهای مصنوعی هم توجه کنید و تا حد امکان از خرید هیزمهای بیکیفیت خودداری نمایید.
• ترجیحا از محافظهای مخصوص برای قسمت جلوی شومینه استفاده کنید تا از بروز مشکل برای کودکان یا حیوانات خانگی جلوگیری شود. محافظ شومینه میتواند از جنس شیشه مقاوم نسوز، حفاظ فلزی یا استیل باشد.
با رعایت این نکات ایمنی، از بروز مشکلاتی مانند آتش سوزی، گاز گرفتگی و نشت گاز در امان خواهید بود. در واقع بهتر است همه ساکنین خانه درباره نکات ایمنی استفاده از شومینه گازی مطلع باشند تا خطرات احتمالی به حداقل برسد.
قیمت نصب و راه اندازی شومینه چقدر است؟
قیمت نصب و راه اندازی شومینه در وهله اول به نوع و مدل آن بستگی دارد. شومینه میتواند کلاسیک یا مدرن باشد یا این که در مدلهای دیواری، توکار، رومیزی، شیشهای، چوبی، سنگی، آجری، طاقچه دار و غیره ساخته شود. هزینه ساخت و راه اندازی این شومینهها با یکدیگر متفاوت است چون برای ساخت آنها به مصالح و متریال متفاوتی نیاز خواهید داشت.
همچنین اگر طرح خاصی را برای شومینه در نظر دارید، باید هزینه تزئینات را هم به هزینه ساخت شومینه اضافه کنید. به تبع هرچه تزئینات پیچیدهتر و ظریفتر باشد، قیمت بیشتری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین برای محاسبه هزینه ساخت شومینه بایستی نوع و مدل شومینه، نوع مصالح به کار رفته، زیرسازی، هزینه
لولهکشی گاز، ساخت دودکش، اجرای محافظ شومینه و ابعاد آن را در نظر بگیرید.
به طور کلی، میانگین هزینه ساخت شومینه در سال 1404 از حدود 700 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متغیر است. جهت اطلاع از قیمت دقیق ساخت و نصب انواع شومینه، میتوانید با کارشناسان و متخصصان کمک کار مشورت کنید.
تاثیر مصالح در محاسبه قیمت ساخت شومینه
یکی از مهمترین عواملی که در قیمت ساخت شومینه تاثیرگذارند، نوع و مقدار مصالح به کار رفته در آن است. نوع مصالح به مدل شومینه بستگی دارد، به عنوان مثال هزینه ساخت شومینه سنگی و آجری نسبت به شومینه دیواری یا برقی بیشتر است، چون علاوه بر هزینه تهیه سنگ و آجر نسوز، باید زیرسازی هم انجام شود. از آنجایی که زیرسازی نیاز به مواد و مصالح دارد، بنابراین هزینه ساخت شومینه افزایش پیدا میکند. علاوه بر نوع مصالح، کیفیت مصالح هم مهم است. در صورتی که از مصالح درجه یک استفاده کنید، هزینه ساخت و نصب افزایش پیدا میکند، اما عمر و دوام شومینه هم بالاتر میرود.
اگر به دنبال ساخت و نصب شومینه با هزینه مقرون به صرفه هستید، پیشنهاد میکنیم درباره مصالح و مواد مورد نیاز برای ساخت شومینه تحقیق کنید تا بهترین گزینه را براساس بودجه خود انتخاب نمایید. لازم به ذکر است که متخصصان کمک کار میتوانند در این زمینه شما را راهنمایی کنند.
هزینه ساخت شومینه گازی
شومینههای گازی همان ظاهر و نمای شومینههای چوبی و هیزمی را دارند، با این تفاوت که با گاز کار میکنند و میتوان به راحتی شعله و دمای آنها را کم و زیاد کرد. یکی دیگر از مزایای نصب شومینه گازی، هزینه آنهاست که نسبت به شومینههای هیزمی و چوبی کمتر است.
هزینه ساخت شومینه هیزمی
شومینههای هیزمی ظاهر طبیعی و کلاسیک دارند و با سوزاندن هیزم، گرما تولید میکنند. این نوع شومینهها معمولا برای ویلاها یا کلبههای جنگلی مناسبترند تا بتوان به راحتی هیزم مورد نیاز آنها را تهیه کرد. در ساخت شومینه هیزمی از مصالح خاص و سنگ و آجرهای نسوز استفاده میشود، همچنین دودکش این نوع شومینه باید کاملا استاندارد ساخته شود تا به خوبی گازهای سمی را خارج کند. به همین دلیل هزینه ساخت شومینه هیزمی افزایش پیدا میکند.
هزینه ساخت شومینه دیواری
شومینه دیواری معمولا به عنوان شومینه برقی نصب شده و با نیروی برق گرما تولید میکند و دیگر نیازی به زیرسازی،
لولهکشی و ساخت دودکش ندارد که همین هزینه ساخت و نصب آن را تا حد زیادی کاهش میدهد. شومینههای دیواری برای منازل آپارتمانی بسیار مناسب هستند و نیاز به تعمیرات و نگهداری خاصی ندارند که همین موجب شده تا نصب و اجرای آنها مقرون به صرفه باشد.
هزینه ساخت شومینههای چدنی
شومینههای چدنی به دلیل ظاهر شیک و منحصربه فرد خود، بیشتر جنبه زینتی و دکوری دارند. اگر به فکر نصب این نوع شومینهها هستید، باید بدانید که شومینههای چدنی بسته به هیزمی یا گازی بودن آنها، هزینه نصب، زیرسازی و راه اندازی بیشتری نسبت به شومینههای گازی و هیزمی معمولی دارند. شومینههای چدنی معمولا بخشی از گاز را هدر میدهند و هزینههای نگهداری و تعمیرات آنها هم بالاست.
چرا کمک کار را برای نصب شومینه انتخاب کنیم؟
حتما شما هم به خوبی با اهمیت نصب شومینه توسط متخصصان ماهر و باتجربه آشنا هستید و میدانید که عدم نصب صحیح وسایل گرمایشی، چه خطرات و ریسکهای جبران ناپذیری را میتواند به دنبال داشته باشد. به همین علت پیشنهاد میکنیم برای نصب شومینه از متخصصان حرفهای کمک کار، کمک بگیرید. نصب شومینه با کمک کار مزایای زیر را برایتان به همراه دارد:
• نصب اصولی با رعایت نکات ایمنی
• استفاده از وسایل و تجهیزات استاندارد
• زیرسازی با متریال و مصالح درجه یک
• ساخت و نصب انواع شومینه (گازی، هیزمی، چدنی، آجری، سنگی، دیواری، توکار و غیره)
• ثبت سفارش رایگان و سریع در کمک کار
• فرصت استخدام بهترین متخصصان نصب شومینه در سراسر تهران
• امکان مقایسه دستمزد متخصصان قبل از نهایی کردن سفارش
• امکان مشاهده نظرات، امتیازات و نمونه کارهای متخصصان در پروفایل آنها
• پرداخت هزینه به صندوق پرداخت امن کمک کار
• تعمیرات انواع شومینه با ضمانت
• ارائه فاکتور معتبر
• ضمانت متخصصان از سوی سایت کمک کار
اگر شما هم به دنبال افراد حرفهای و قابل اعتماد جهت ساخت و راه اندازی یا تعمیرات شومینه هستید، حتما در اسرع وقت سفارش خود را در سایت کمک کار ثبت کنید تا از بهترین خدمات با مناسبترین قیمت بهرهمند شوید. امیدواریم در جلب رضایت شما همراهان عزیز موفق باشیم.